TER HEIJDE AAN ZEE

Ter Heijde aan Zee is een klein, vriendelijk dorpje, slechts van de zee gescheiden door het strand en een duinenrij. Ter Heijde ligt vlakbij Monster in gemeente Westland. Het is één van de oudste kustplaatsen aan de Noordzee en heeft een veelbewogen geschiedenis.

De strijd tegen de zee is een steeds terugkerend element. Zo is de kerk tweemaal in het zeewater verdwenen (1470 en 1625). In 1653 verloor Maarten Tromp het leven voor de kust van Ter Heijde tijdens de Slag bij Ter Heijde, een zeeslag tussen Engeland en de Republiek. Vanaf het strandseizoen 2010 heeft Ter Heijde een extra duinenrij om het dorp beter te beschermen.

Het strand van Ter Heijde is een ruim en rustig strand met bescheiden voorzieningen. Bij de strandopgang Karel Doormanweg is alleen Jamm Beach als strandpaviljoen aanwezig. Het strand op deze plek is een sportieve plek met een actieve (kite)surf vereniging.

Ter Heijde aan Zee is goed bereikbaar, er zijn zelden files naar dit familiestrand.

Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen in de directe nabijheid van het strand. Je moet er wel rekening mee houden dat bepaalde plekken (in de zomerperiode) alleen voor vergunninghouders zijn. Op een prachtige zomerdag zijn alle plekken bezet, dan moet je er op tijd bij zijn.

Parkeren kan ook op het parkeerterrein Molenslag bij de strandopgang aldaar. Je kunt dan via de linkerkant het parkeerterrein af en via het wandelpad door de duinen naar de strandopgang Karel Doormanweg lopen.